Matbutiken på Dalhem blev en mötesplats – går nu i konkurs

Hon har drivit butiken i 20 år

HELSINGBORG. Äldre och funktionsnedsatta drabbas värst när Icabutiken på Dalhem går i konkurs. Det tror Le Thu Ho som har drivit affären i 20 år.

– Vi har inte fått den omsättning som vi behöver. Vi har tappat mycket, främst det senaste året, och det går inte ihop, säger butiksägaren.

– Det är tungt att lämna, säger Le Thu Ho.

Att det råder en del arbetslöshet i området, och att konkurrensen från matbutiker runtomkring är tuff, är två faktorer som har spelat in, tror hon.

Konkursansökan skickades in i början på veckan. Nu i dagarna har butiken utförsäljning för att rensa butiken på varor. Och det märks när Lokaltidningen besöker matbutiken. Stora delar av hyllorna i affären gapar tomma och de båda köerna är ganska långa.

– Nu försöker vi rensa butiken så fort som möjligt, säger Le Thu Ho som säger att den här veckan förmodligen blir den sista som affären håller öppet.

Matbutiken i Dalhems centrum har blivit lite av en mötesplats för invånare här.

– Den här lilla butiken har varit bra. Det har varit nära att gå hit för många, menar hon.

Bland kunderna tror butiksägaren att äldre samt funktionsnedsatta som bor i området drabbas värst av att butiken stänger.

– Det kan bli för långt för dem att gå till andra butiker, tror hon.

Det är tungt att lämna, särskilt eftersom hon har drivit affären i 20 års tid, upplever hon. Tiderna förändras konstaterar hon.

– Det gick mycket bättre för tio år sedan. Men så är det.

Publicerad 12 April 2018 08:37

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag