Klart för ny parkering på Dunkers– för ytterst lätta fordon

HELSINGBORG. Gerdas heter det tillhåll på Dunkers kulturhus som samlar de allra yngsta besökarna. Där finns hinderbana, böcker, allehanda leksaker och skojigheter för de små att sysselsätta sig med. Rummet samlar dagligen föräldrar som kommer dit med sina små.

Men behovet av mer plats för barnvagnar är stort och nu görs vissa ändringar för att lösa parkering för desamma, i och i anslutning till barnrummet.

– Det här blir ett lyft för våra besökare som har med sig sina små barn, säger Fredrik Öjbro, verksamhetsutvecklare på Dunkers, i ett pressutskick.

– Det drabbar visserligen hinderbanan utanför Gerdas, som vi måste ta bort för att ha plats med barnvagnarna men det finns en hinderbana inne i rummet. Dessutom fräschar vi upp och lägger till några nya leksaker och hoppas kunna lägga till fler inslag med tiden så förlusten blir inte så stor. Och vi slipper riskera att barn trillar och slår sig på hinderbanan, som varit fallet till och från, fortsätter han.

– Vi har köpt in duplo som ett komplement till det vanliga legot, bokstäver att göra ord av på magnettavlan, nya spegelset och nytt färg- och frompussel samt kylskåpspoesi till föräldrarna och de större barnen, säger Jenny Fridh, pedagog på Dunkers kulturhus.

– Vi vill att Dunkers kulturhus ska vara en mötesplats för alla åldrar så det känns fint att vi kan addera en rad nya pedagogiska inslag i huset som ska utveckla det unga skapandet, säger hon.

Publicerad 13 April 2018 09:19

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag