Tunnel under Vasatorpsvägen ska bli tryggare

HELSINGBORG. Nu har ett upprustningsarbete av gång- och cykeltunneln under Vasatorpsvägen vid Drottninghögs centrum dragit igång. Väggarna ska målas om av gatukonstnärer och ny belysning i tunneln ska sättas upp.

– Vi vill skapa en tryggare och mer attraktiv gång- och cykeltunnel, säger Moa Sundberg, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Idéerna till motivet och temat för konsten som målas kommer från klass 5 på Drottninghögsskolan och klass 5A från Kubikskolan. Klasserna har fått vara med om att tycka till under workshops.

– Upprustningen av den här gång- och cykeltunneln är en av flera tunnlar som vi planerar att förbättra utifrån de synpunkter som har kommit in via våra trygghetsdialoger. Samtidigt som upprustningen ökar tryggheten hoppas jag att konstverket kan glädja både barn och vuxna som passerar genom tunneln, säger Christian Orsing (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Framkomligheten i tunneln kan vara något begränsad under arbetets gång, som planeras vara färdigt för invigning den 27 april i samband med Smile-loppet.

Publicerad 16 April 2018 20:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag