Strandrestaurang bygger ut – och hoppas på mer barfotakänsla

Ett 20-tal fler sittplatser i populära strandhuset

HELSINGBORG.

I går berättade Lokaltidningen på webben om satsningen på en helt ny omklädningsbyggnad på Fria bad. Ett antal tusen sandkorn längre bort ligger Barfota beach house, som också genomgår förändringar.

Även strandhuset fungerade i sin begynnelse på 1930-talet som ett omklädningsrum, men är i dag en sommarkrog. Inför årets säsong byggs restaurangens lokaler ut. Bland annat blir köket större, ett nytt förråd- och soprum tillkommer och sammantaget utökas antalet sittplatser med omkring 20 stycken då längan med det inglasade partiet förlängs.

– Köket har varit litet sett till hur mycket mat som har producerats. Nu blir vi inte lika begränsade längre, säger delägaren Rasmus Jakobsson som även menar att väntetiden för kunderna kommer att bli kortare.

Utbyggnaden var egentligen tänkt att ske redan inför förra årets säsongsöppning. Men tillståndet blev klart för nära inpå säsongen vilket gjorde att man fick skjuta på bygget till i år.

Här byggs ena delen av fastigheten ut.

Här byggs ena delen av fastigheten ut. Foto: Joel Winqvist

Den 26 april öppnar Barfota beach house för säsongen. Fram till dess sker de sista förberedelserna. Rasmus Jakobsson hoppas på en bättre sommar än de senaste.

– De senaste två somrarna var ganska dåliga rent vädermässigt, säger han och menar att detta påverkade främst antalet mitt på dagen-besök.

– Luncherna påverkades av vädret. Men middagarna på kvällarna påverkades inte nämnvärt.

Vintern höll i sig ovanligt länge i Helsingborg. Därför är det först de senaste veckorna som han har kunnat få lite feeling inför sommaren., när nu vädret har vänt.

– Man har fått lite mer hopp nu. Nu hoppas vi på lite barfotakänsla, säger han och ler.

Publicerad 17 April 2018 07:00