Biluthyrningsjätte planerar etablering i Helsingborg

Finns på 15 platser runtom i landet

HELSINGBORG. Den internationella biluthyrningskedjan Rent-a-wreck finns på 15 platser i Sverige, men inte i Helsingborg. Det kan det dock snart bli ändring på.

Kedjan planerar att etablera sig i staden och söker nu efter lokaler och en franchisetagare som kan tänka sig att driva verksamheten här, i kombination med annan verksamhet som exempelvis bilverkstad. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi vill etablera tio nya avdelningar under 2018 och vi vill etablera oss i Helsingborg. Med Rent-a-wreck-konceptet krävs det minimala investeringar som ger hög omsättning i förhållande till investerat kapital. Vi ser Helsingborg som mycket intressant stad att etablera oss i, säger Tom Weum som leder den skandinaviska delen av företagets verksamhet i pressmeddelandet.

Bild från en av företagets befintliga anläggningar.

Bild från en av företagets befintliga anläggningar. Foto: Pressbild

Kedjans koncept handlar om att erbjuda, vad de själva kallar det, billig hyrbil utan att det på något sätt ska gå ut över säkerheten eller servicen.

Kedjan etablerades i USA för 40 år sedan. Av företagets 150 kontor med biluthyrning ligger över 50 i Skandinavien. Stationerna i Norge och Sverige utgör sammantaget omkring en tredjedel av kejdans totalt 150 kontor.

Publicerad 21 April 2018 08:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag