Hotelljätte flyttar in i spektakulära bygget i Oceanhamnen

180 rum och skybar planeras i nya hotellet

HELSINGBORG. Nu är det klart att det blir Scandic som kommer att driva hotellverksamhet i den nya spektakulära byggnad som ska stå längst ute på piren i nya stadsdelen Oceanhamnen.

Det är fastighetsutvecklaren Midroc Properties som ska utveckla och låta bygga den nya hotellbyggnaden. Byggstart sker i år och ska stå redo för att ta emot sina hotellgäster hösten 2021.

– Nu vidareutvecklar vi World Trade Center Helsingborg med en helt ny byggnad. I konceptet ingår kontorslokaler med en mängd olika storlekar samt ett hotell med restaurang och konferens, säger Peter Syrén, vd på Midroc, i ett pressutskick.

– Det är ett vinnande koncept som vi har nyttjat tidigare, och det kommer skapa goda förutsättningar för utvecklingen av stadsdelen, fortsätter han.

Hela byggnaden, alltså hotell och kontor, kommer att utgöra cirka 11 000 kvadratmeter. Hotelldelen väntas bli 7 000 kvadratmeter stor, och rymma 180 rum. Restaurang kommer finnas i bottenplan, det planeras för konferensytor och en skybar, bland annat. Konferens-, gym- och receptionstjänster kommer att nyttjas gemensamt, och i källarplanet finns, cykelparkering och parkeringsplatser, enligt Midroc.

Det kommer skapa goda förutsättningar för utvecklingen av stadsdelen

– Hotellet kommer att fylla en viktig funktion både som mötesplats i området, och för besöksnäringen i stort i nordvästra Skåne. I Scandic får vi en stark aktör som kan bidra med sin kompetens för en hållbar utveckling, fortsätter Peter Syrén.

Så här säger Peter Jangbratt, som är landschef på Scandic Sweden:

– Hotellet kommer att fokusera på både affärsresenärer och turister och dra nytta av det ökande turismsegmentet, särskilt under sommarperioden som är en topperiod i Helsingborg.

Publicerad 23 April 2018 09:10

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag