Cabaret candy club flyttar in i Helsingborg arena i vinter

Föreställningen får tema grekisk mytologi

HELSINGBORG. När Cabaret candy club sätter upp vinterns nya show blir det i Helsingborg arena, som erbjuder helt andra möjligheter än de spelplatser den glittriga kabaretensamblen hållt till på tidigare.

Fjolårets show "Ohlala" spelades på Oxhallen. En lösning till följd av att det dåvarande bolag som tidigare drev The Tivoli, som var den tilltänkta spelplatsen, gick i konkurs.

När Cabaret candy club nu planerar för vinterns show står det klart man kommer att spela den i B-hallen på Helsingborg arena, en nyhet som Helsingborgs Dagblad var först med att rapportera om.

– En tom sal som vi kan göra vad vi vill med, säger en nöjd Albin Ganovic till Lokaltidningen.

Han grundade kabareten i Helsingborg som en förening våren 2011.

Cirkusartisterna hoppar av glädje. Nu kan de få hoppa så högt de vill

Lokalen har en rymd i både höjd och bredd som ensamblen inte är så van vid. Såväl Oxhallen som The Tivoli som man inte hann spela på har en begränsad utformning interiörmässigt, om än en charmig sådan, förklarar han.

– Cirkusartisterna hoppar av glädje. Nu kan de få hoppa så högt de vill. Det är kul att vi får en mycket större spelyta och fria tyglar, menar kabaretkungen.

Även publikmässigt finns det stora vinster. Uppemot 450 personer räknar man med att kunna ta in per kväll, förklarar han. Mer än dubbelt så många som på Oxhallen och ungefär i paritet med åskådarantalet som fick plats när showerna tidigare spelades på The Cabaret (före detta Wallmans) på Bollbrogatan.

”Aphrodite the burlesque extravaganza” ska vinterns show heta.

Den kommer att handla om grekisk mytologi och kärlekens gud Afrodite får en särskild roll i kabareten.

– Vi kommer att hylla kvinnor i den bransch vi håller till i men även inom andra yrken. Och vi vill betona vikten av att det här är mer än en show, säger Albin Ganovic som tänker på upplevelsen i sig med en glittrig burleskshow som ska ge en dekadent, pittoresk känsla.

– Vi kommer att ha de största kristallkronorna någonsin, utlovar han.

– Och publiken kommer fortfarande kunna sitta nära, lägger han till.

Speldatum blir den 15, 16 och 17 november i Helsingborg arena. Även i år kommer föreställningen spelas på Moriska paviljongen i Malmö. Detta ska ske mellan den 22 november och 15 december.

Publicerad 03 May 2018 11:56

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag