Snart hög tid för färgsprakande scenkonstfestival

Tredje gången den kommer till stan

HELSINGBORG.

För tredje gången ska scenkonstfestivalen för barn och unga – Bibu – arrangeras i Helsingborg. Det sker mellan den 16 och 19 maj och erbjuder bland annat teater, dans, musikal och dockteater från hela Europa.

Det här blir den totalt sjunde upplagan av Bibu. Det blir öreställningar för publik från tre månaders bebisar till unga vuxna. Arrangören utlovar färgsprakande, gränsöverskridande och tänkvärda produktioner.

Festivalen vänder sig till branschen, alla som på något sätt arbetar med scenkonst för barn och unga – scenkonstnärer, administratörer, arrangörer, producenter, politiker och beslutsfattare. Man välkomnar särskilt barn och unga inom förskola, skola och gymnasium.

Men man riktar sig också till allmänheteten.

Foto: Graham Adey

Ett antal föreställningar kommer att spelas på flera olika platser i staden; Helsingborgs stadsteater, Dunkers kulturhus, Stadsparken, Nicolaiskolan, Kulturhotellet bland annat. Allt från dansföreställning där låren spelar huvudrollen, dockteater i Stadsparken, interaktiv teater om familjedemokrati, modern Törnrosasaga till teater om att starta krig mot kriget.

Dessutom har Suzanne Osten bjudits in till ett samtal lett av journalisten Mikael Olsson Al Safandi. Ett samtal med reflektioner kring barn och ungas plats i dagens samhälle.

Suzanne Osten är dramatiker, regissör, författare och tidigare teaterchef och professor i regi. Samtalet sker den 19 maj klockan 14.00 till 15.00 på Helsingborgs konserthus.

Publicerad 06 May 2018 08:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag