Folktandvårdare spred leenden under Vårruset i Helsingborg

Av
Sabina Gehrmann

LÄSARARTIKEL. Ett 20-tal lilaklädda tandvårdare från Folktandvården i Höganäs och Viken sprang nyligen Vårruset i Helsingborg.

– Vi springer för att vi vill sprida leenden i Skåne och för att vi värnar om den goda hälsan, säger Sabina Gehrmann, klinikchef för Folktandvården i Höganäs och i Viken.

De utgör dryga 20-talet tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor från Höganäs och Viken som deltog i Vårruset. Tillsammans har de ett gemensamt mål; att ta sig över mållinjen och ha kul!

Att de har kul går inte att ta miste på. Deras leenden fick de grå regnmolnen att dra sig tillbaka från Helsingborg.

– Vi är nog representativa för deltagare på Vårruset. Några av oss promenerar i rask takt, andra joggar och kanske en och annan vill slå något personligt rekord. Detta är ett bland många sätt att bedriva friskvård för sina medarbetare, fortsätter Sabina Gehrmann.

Folktandvården i västra Skåne finns på flera orter, från Arlöv i sydväst till Båstad i nordväst. Flera av klinikerna hade medarbetare som deltog i årets Vårruset.

Vårruset är ett fem kilometer långt lopp, endast för kvinnliga deltagare. Vårruset anses av många vara startskottet för vårens arrangerade löpartävlingar.

Vårruset i Helsingborg anordnades för andra året i rad. Nära 3 500 tjejer gick i mål vid Norvalla IP.

Sabina Gehrmann

Publicerad 08 May 2018 00:00