Bolibompadrake och VM-fotboll på Gröningen i sommar

Och nu klarnar delar av programmet för SM-veckan

HELSINGBORG. När SM-veckan i Helsingborg och Landskrona avgörs mellan den 2 och 8 juli kommer en Bolibompadrake vara på plats för de små, och för de eventuellt vuxna som också vill beskåda denna gröna jättevarelse. Draken kommer bland annat vara på plats på Gröningen i Helsingborg. Där kommer man även att sätta upp storbildsskärmar så att de fotbollsfrälsta kan följa VM-fotbollen på plats på Gröningen. Åtta matcher från fotbolls-VM som då är inne i åttondels- och kvartsfinaler kommer att visas, enligt Helsingborgs stad.

Även populära tv-programmet Mästarnas mästare kommer spela en roll under veckan.

"Med kända gäster på scen och möjlighet för besökare att utmana varandra i den klassiska stavduellen", skriver staden i en pressrelease.

Dessutom blir det en lång invigning av veckan den 2 juli.

"SM-veckan startar den 2 juli med en 3 mil lång invigning. Nästan 30 av de 55 deltagande idrotterna representeras nämligen på en stafett mellan värdstäderna. Stafetten startar med ett base jump från vattentornet i Landskrona och tas i mål av ett scenprogram på Gröningen i Helsingborg som leds av Ola Selmén. Delar av idrottsstafetten kommer sändas på storbildsskärmarna i respektive stad", står det i stadens utskick.

Camilla Plate är projektledare för SM-veckan.

– SM-veckan kommer verkligen att bjuda på något för alla, oavsett om man är ung eller gammal, idrottsnörd eller bara nyfiken på allt som händer. Jag hoppas Helsinborgarna och Landskronaborna är noga med semesterplaneringen i år, säger hon i pressmeddelandet.

Publicerad 10 May 2018 07:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag