Politikerförslaget: Bygg en gång- och cykelbro över Hälsovägen

Miljöpartiet lanserar flera cykelsatsningar

HELSINGBORG.

64 miljoner beräknas de cykelsatsningar som alliansen vill göra i det kommande Landborgsgaraget kosta. Miljöpartiet vill istället lägga pengarna på andra cykelåtgärder, som att bygga en gång- och cykelbro över Hälsovägen.

I det Landborgsgarage som fullmäktige har beslutat att bygga, ingår bland annat cyelsatsningar på en ramp för cyklister och ett garage med plats för omkring 300 cyklar. Satsningen beräknas kosta 64 miljoner. Pengar som bör användas till andra cykelfrämjande insatser, menar Miljöpartiet.

– Vi vill göra Helsingborg till en cykelstad. Då är det viktigt att de pengar som avsätts till cykelinfrastruktur används mer effektivt. De 64 miljoner kronorna som är avsatta för cykel i landborgsgaraget kan användas bättre, säger Thomas Rödin (MP), förste vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Foto: Mostphotos.com

Hans parti vill istället använda de här pengarna till följande fyra satsningar: en gång- och cykelbro över Hälsovägen, mångdubbla antalet säkra cykelparkeringar runt om i Helsingborg, en cykellösning som ska underlätta för cyklister att ta sig upp för Hallbergs trappor vid landborgskanten och att ett av fyra körfält på Söderviadukten görs om till separat cykelväg.

– Folk vill att det ska bli både enklare och säkrare att cykla i Helsingborg. Det här är cykelsatsningar som efterfrågas av många helsingborgare. Det ska vara enkelt ta ta sig till och från centrala Helsingborg med cykel, säger Thomas Rödin.

MP är ett av de partier som röstat nej till bygget av Landborgsgaraget.

Publicerad 11 May 2018 00:00