Klart: Champagne Safari återvänder till The Tivoli

Gör comeback efter uppehållet

HELSINGBORG.

Efter fyra års paus ska Champagne Safari åter bjuda publiken på en hejdundrande show. I vinter återvänder dragshowgruppen till The Tivoli.

"In the spotlight" heter showen som sätts upp i vinter och blir gruppens comeback. Det är planerat för nio föreställningstillfällen under november och december på The Tivoli.

Det är inget snack om att medlemmarna har saknat The Tivoli och dess publik. Champagne Safari showade ändå på nöjesanläggningen 15 år i rad, mellan 2000 och 2014, innan uppehållet tog vid.

– Vi har verkligen saknat The Tivoli, säger Jerker Flink som grundade gruppen 1989 tillsammans med Stefan Dahl.

Den sistnämnde berättar att han under uppehållet ofta kommit i kontakt med fans som visat sin kärlek till gruppen. Något som värmer otroligt mycket, säger han.

– Kärleken vi har fått från publiken och The Tivoli har betytt oerhört mycket för oss, säger han.

Senast gruppen uppträdde var 2014. Ett par anledningar till pausen är att några av medlemmarna turnerat med After Dark, och att några har rest runt och showat och dansat utomlands. Och somliga har passat på att resa runt och tittat på andra shower runtom i Europa för inspiration. Som Stefan Dahl, till exempel.

Hatet mot judar och homosexuella har ökat de senaste åren. Det har gjort mig så förbannad

För honom blev uppehållet vältajmat, säger han. Han berättar att han under senaste åren upplevt en form av scenpanik. Varför vet han inte riktigt men en del i det hela handlar om prestationsångest i utmaningen i att göra något nytt, förklarar han.

– För mig var det att jag kände att fick lite panik när jag skulle gå upp på scenen. Då ville jag bara vända och låsa in mig någonstans, säger han.

Så han har tvekat kring att köra igång igen. Vad som ändå slutligen fällde avgörandet för en comeback för Stefan Dahls del var Metoo-rörelsen och det hat som breder ut sig i världen.

– Hatet mot judar och homosexuella har ökat de senaste åren. Det har gjort mig så förbannad, säger han.

Därför är det så oerhört viktigt att stå upp för den man är, menar han.

– Det behövs mer än någonsin, säger han.

Comebacken glädjer inte minst Hasse Jönsson, som arbetar med arrangemang på The Tivoli.

– Vi är oerhört stolta och glada att få hit comebackande Champagne Safari igen med sin "In the spotlight". Tivoli andas musik, glädje och kärlek och är öppet för alla. Det är viktigt att det fortsätter, säger han.

Rådande samhällssituationer kommer definitivt tas upp i showen.

– Viss kritik men också mycket parodi. Och budskapet är glatt, förklarar Robert Larsson, en annan av gruppens totalt åtta medlemmar.

Publicerad 16 May 2018 00:00