Förbättrade grönområden i Bårslöv ska invigas

Träffen sker på lördag

BÅRSLÖV. Under hösten 2017 och våren 2018 har grönområdena i Bårslöv upprustats och förbättrats. I samband med Bårslövsdagen den 19 maj ska förändringarna uppmärksammas.

Invånare har varit med och tyckt till kring vad som ska bli bättre på orten. Till exempel har kommunen anlagt ett hundhägn, ordnat fler sittplatser och skräpkorgar, beskurit och gallrat träd och buskar, planterat nytt, skapat en löparslinga och nya gångvägar, byggt en naturlekplats med hinderbana och förbättrat belysningen.

– Vi vill passa på att tacka för alla kloka, roliga och galna idéer som vi fick från er under våra dialoger 2017. Extra tack till årkurs 4 på Bårslövs skola, som hjälpte oss under er skogslektion med idéer i ”Väsenskogen”, och till byalaget. Vi hoppas ni ska bli nöjda med resultatet, säger Paulina Svenstrup, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen i ett pressutskick.

– Våra tätorter är viktiga delar när vi utvecklar Helsingborg som helhet. Och det är extra roligt att vi på detta sätt har kunnat utveckla Bårslöv tillsammans med invånarna. Bårslöv ska vara en trevlig och trygg plats för både besökare och de som bor här. Likaså en plats med goda förutsättningar för rekreation, friskvård och spontanidrott. Nu firar vi att grönområdena har blivit trevligare och tryggare med ett större utbud, säger Thomas Rödin (MP), förste vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Invigningen pågår mellan klockan 12.00 och 15.00 lördagen den 19 maj. På programmet står bland annat invigningstal, scenuppträdande, fårsläpp, guidad rundtur, hundcoach och marshmallowgrillning.

Publicerad 17 May 2018 08:00