Street art och trädgårdsdesign i symbios på Sofiero

Udda samarbete i ny utställning

HELSINGBORG. I en ny utställning på Sofiero visas ett udda samarbete mellan streetart-konstnären Millo och Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratt upp. Utställningen invigdes den 25 maj.

Utställningen kallas för Street Art Garden. Tanken är att besökaren på ett nyskapande sätt ska få uppleva kontrasten och samspelet mellan det urbana och naturen.

På en bild från arrangörerna syns Millos muralmålning som får en unik, tredimensionell form genom Sofieros trädgårdsdesigner Sara Bratts växtinstallationer. Täcket som ligger över det sovande paret som Millo målat på väggen böljar ut över golvet och är fyllt av blommor och växter.

– Jag tänker på de två karaktärerna så här: de befinner sig mitt i, men ändå långt ifrån den stora staden. Vem som helst kan känna igen sig i dem. Täcket av blommor representerar den här platsen, Sofiero, likt en ö i storstaden, säger Millo i ett pressmeddelande.

Sara Bratt på bild.

Sara Bratt på bild. Foto: Sandra Karlsson

Det här blir första gången som Sara Bratt jobbar med en installation av det här slaget.

– Millo har ett jättefint budskap som jag gillade från första början. Växterna mitt i det kaotiska stadslandskapet visar hur viktiga de gröna miljöerna är för oss. Och ändå prioriteras de ofta bort, säger hon.

Öppen hela sommaren

Utställningen är producerad av Sofiero slott och slottsträdgård i samarbete med Kulturhotellet i Helsingborg. Street Art Garden visas i orangeriet på Sofiero den 25 maj –16 september.

Publicerad 28 May 2018 00:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag