Vattenkampanj ska minska på tonårssupandet under studenten

HELSINGBORG. Helsingborgs stad fortsätter med sin kampanj "varannan vatten" som syftar till att få fler ungdomar att dricka mindre alkohol. I flera år har man varit ute bland ungdomar i samband med studentbalen, studentfirandet och på Hx-festivalen och kampanjat. Så sker även i år. Närmast väntar studentfirande fredagen den 8 juni.

– Det är inte alkoholen som gör festen, utan individen. Det är en klyscha, men en bra sådan, säger kommunens alkohol- och drogsamordnare Stefan Åberg.

Han kommer att vara ute bland ungdomar i samband med festligheterna och prata med dem och erbjuda vatten. För att "skoja till" det hela lite använder han sig av en stor tub som Nicolaiskolan tillverkade ifjol. Tuben är fylld med vatten som han bär på ryggen och via en slang kopplad till tuben kommer han att kunna bjuda på vatten. Med sig har han även en figur som man kan sticka in huvudet i. På plywoodfiguren står det "varannan vatten".

Tilltaget vänder sig egentligen till alla medborgare, i synnerhet i dessa tider då temperaturen i luften är högre än normalt.

Publicerad 06 June 2018 08:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag