Bildspecial: Studentyra på Helsingborgs gator

Centrum fylldes rejält med folk

HELSINGBORG.

Tre års väntan, minst, är nu över för en hel årskull Helsingborgselever. På studenten fylldes city av studenter som sjöng om sin lyckliga dag, och deras anhöriga.

Lagom till den stora studentdagen hade ena korridoren av terasstrapporna öppnats upp, så att studenterna skulle kunna genomföra sin traditionsenliga vandring ner mot Magnus Stenbocksstatyn på Stortorget.

I ett solgassigt Helsingborg samlades sedan glädjeyriga studenter som togs emot av familj och vänner. Studentflaken fylldes med segerrusiga ungdomar som firade att tre års utbildning var över, och att en ny era är på väg i livet.

Jag känner att jag kommer att smälta snart

En av alla glada studenter var Haneen Alnabeah, som precis gått klart sin utbildning på hantverksprogrammet med inriktning textil och design på Nicolaiskolan. Efter tre år var det ändå med lite blandade känslor hon sprang ut som student. Och visst har det varit lite pirrigt dagarna inför den stora studentdagen.

– Igår kunde jag inte sova. Jag bara tänkte på när dagen skulle komma. Men det var av glädje, säger hon.

Hur känns det i värmen?

– Det är jättesvårt. Jag känner att jag kommer att smälta snart... säger Haneen Alnabeah och skrattar. Hon vill studera vidare i framtiden.

– Drömmen är att bli designer, säger hon.

Men det blir en annan dag. Nu är det festligheter som väntar. Men först väntar en tur ner mot havet för att ta lite studentbilder.

– Det blir en tur i min systers bil!

En glad Haneen Alnabeah är på väg till lite firande. Men först väntar en tripp till havet i systerns bil för att ta lite studentbilder.

En glad Haneen Alnabeah är på väg till lite firande. Men först väntar en tripp till havet i systerns bil för att ta lite studentbilder. Foto: Joel Winqvist

Publicerad 08 June 2018 16:14

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag