Idrottskändisar från Helsingborg hyllas med walk of fame

Får egen sten utanför Idrottens hus

HELSINGBORG. 20 av Helsingborgs mest framstående idrottspersonligheter genom tiderna ska hyllas med varsin sten utanför Idrottens hus, på ett walk of fame-aktigt sätt.

Tanken med Helsingborgs walk of fame är att på en plats som samlar många idrotter lyfta fram idrottsprofiler från Helsingborg som varit viktiga för utvecklingen av idrotten i staden. Onsdagen den 13 juni klockan 18.00 kommer 20 av dem att hyllas. Bland de 20 idrottare som hedras på det idrottshistoriska evenemanget på onsdag märks bland andra Sally Bauer, Kalle Svensson, Caroline Seger, Torbjörn Blomdahl och Henrik Larsson.

– Vi från Idrottsmuseet är mycket glada att vår tanke kring Walk of fame förverkligas. Samarbetet med staden har varit föredömligt och kreativt, säger Christer Fermvik, ordförande i Föreningen Idrottsarkivet som driver Helsingborgs Idrottsmuseum, i ett pressmeddelande.

– Jag är både stolt och hedrad över att få vara en del av detta historiska ögonblick, säger golfstjärnan Louise Friberg som är en annan av de 20 som får en egen sten utanför Idrottens hus.

– Att göra en walk of fame på torget framför Idrottens hus är ett spännande grepp som gör att besökarna kan upptäcka Helsingborg på ett nytt sätt, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare.

Invigningen av Walk of fame ramas in av 140 sångare från kören ”Vi som kan sjunga”, som till vardags repeterar på Idrottsmuseet. Under festligheterna förstärks kören med en kör från Ängelholm och tillsammans ska de sjunga under Thomas Åströms ledning.

Walk of fame är ett samarrangemang mellan Helsingborgs Idrottsmuseum och Helsingborgs stad.

Publicerad 11 June 2018 09:54

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag