Anrika Mollbergs restaurang får ansiktslyft – och nytt namn

Hotelldirektör: "Vill skapa något helt nytt på restaurangscenen"

HELSINGBORG.

I tre månaders tid har restaurangen inne på hotell Mollberg varit stängd för renovering. Men under torsdagen öppnade den igen – under nytt namn.

Fastigheten i sig har renoverats genom åren. April 2015 var samtliga hotellrum klara, samtidigt som ytterligare rum tillkom. I samma veva genomfördes större förändringar såsom stambyte, nya badrum gjordes, inredning och så vidare fick ett lyft inklusive lobby och korridorer.

Efter detta större arbete återstod att renovera restaurangen inne i hotellet som räknas som ett av Sveriges absolut äldsta. Och nu är jobbet klart.

Så här ser restaurangen ut. Återinvigs under torsdagen.

Så här ser restaurangen ut. Återinvigs under torsdagen. Foto: Joel Winqvist

Hotelldirektör Annika Birkfeldt berättar att det har varit viktigt att behålla den klassiska känslan, samtidigt som lokalen uppdateras för framtiden.

– Då Mollberg har hög beläggning, många gäster, ingår detta projekt i vår kontinuerliga investeringsplan för att fortsätta vara en fräsch produkt, säger hon.

Helt ny inredning, inklusive en helt ny bar, nya golv, vita väggar som blivit blå, nya badrum där nere och en ny trappa ner till källaren är några nyheter.

Ett antal tavlor med Mollberg-motiv som tidigare varit samlat på vinden har nu tagits fram och hängts upp på väggarna.

Ett antal tavlor med Mollberg-motiv som tidigare varit samlat på vinden har nu tagits fram och hängts upp på väggarna. Foto: Joel Winqvist

Och har du lärt dig att uttala det tidigare namnet Café Le fil du Rasoir så kommer du behöva tänka om. Nu har restaurangen nämligen bytt namn till At Mollberg.

– Då våra gäster kallar oss för restaurang Mollberg, kändes det naturligt för oss att fortsätta bygga på varumärket Mollberg, förklarar Annika Birkfeldt.

Hela inredningen har bytts ut.

Hela inredningen har bytts ut. Foto: Joel Winqvist

– Vi har blickat ut i världen och hittat inspiration från restauranger i framför allt London när vi utvecklat At Mollberg. Vår ambition är att leverera en atmosfär och matupplevelse som verkligen får gästerna att trivas, säger Caroline Chakraborty, styrelsemedlem och ägare till Elite Hotels, i ett pressmeddelande.

Det är Caroline Chakraborty och hennes man Paolo Carfagna som ligger bakom det nya konceptet.

En ny vinsamling har tillkommit, berättar Annika Birkfeldt.

En ny vinsamling har tillkommit, berättar Annika Birkfeldt. Foto: Joel Winqvist

Enligt hotelldirektören är ambitionen att locka fler yngre besökare till restaurangen.

– Vi vill skapa en levande restaurang från tidig frukost till sena drinken, säger Annika Birkfeldt och fortsätter:

– Vår ambition är att skapa något helt nytt på restaurangscenen i Helsingborg. Och leverera bra matupplevelse och ha en trevlig atmosfär.

På vilket sätt hoppas ni att det ska bli nytt?

– Baren har fått en så betydande plats så att det blir mer inbjudande att komma hit och locka den yngre publiken. Vi hoppas att man kan komma hit och träffas över generationsgränserna.

Hotellet är Helsingborgs äldsta och ligger vid Stortorget.

Hotellet är Helsingborgs äldsta och ligger vid Stortorget. Foto: Joel Winqvist

Publicerad 14 June 2018 15:03

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag