Nu kan du tycka till om ditt Helsingborg på ett nytt sätt

Kommunalråd: "Finns massor av bra idéer i kommunen"

HELSINGBORG.

Har du ett förslag på hur Helsingborg kan utvecklas? Då kan dina idéer tas tillvara genom en ny e-tjänst som nu lanseras.

Tjänsten kallas för Helsingborgsförslaget och lanseras under tisdagen. Det hela går ut på att invånare som vill lämna sin åsikt om hur platsen Helsingborg kan utvecklas kan göra det via kommunens hemsida, där en särskild e-tjänst nu finns tillgänglig. När förslaget har granskats kommer det att vara publicerat på stadens webbplats under 90 dagar och om minst 100 stycken helsingborgare stöttar förslaget så kommer det att skickas vidare till stadens politiker.

– Helsingborgarna är engagerade i sin stad och vi är säkra på att det finns massor av bra idéer runtom i kommunen. Helsingborgsförslaget gör invånarna delaktiga i stadens utveckling och vi ser fram emot att ta del av förslagen från de som bor, lever och verkar här, säger Marcus Friberg (MP), ordförande i beredningen för demokrati och service, i en skrivelse till de lokala medierna.

Alla som är folkbokförda i kommunen kommer att få möjlighet att lämna sina förslag. Nyfikna kommer även att kunna läsa förslag från andra helsingborgare och välja att stödja deras idéer.

– Eftersom Helsingborgsförslaget inte har några åldersgränser, varken för att lämna eller stödja ett förslag, blir det en viktig ingång till den demokratiska processen för alla helsingborgare, fortsätter miljöpartisten. Marcus Friberg (MP).

Mer information om det hela finns på www.helsingborg.se/eforslag där man också ska kunna lämna sitt Helsingborgsförslag.

Publicerad 19 June 2018 11:55