Ny exploateringschef tar över: "Byggs väldigt mycket nu"

Ny chef om utmaningarna på posten

HELSINGBORG. Patrik Möller är mannen som tar över chefsskapet för mark- och exploateringsenheten på Helsingborgs stad. Han började redan den 1 april och efterträder Karin Sterte som går i pension.

– Det är en stor och spännande utmaning att arbeta i Helsingborg. Det känns verkligen att här finns ett driv och ett engagemang för att utveckla staden, säger Patrik Möller i ett pressmeddelande.

Han lär ha ett och annat ärende på sitt bord framöver. Nybyggnationen i Helsingborg har varit uppe i rekordsiffror de senaste åren. Till exempel skrev Lokaltidningen för ett år sedan om statistiken för nybyggen år 2016. Inte sedan 1971 hade det byggts så mycket, visade siffrorna.

Några av de större projekt som Patrik Möller kommer vara involverad i framöver är det omfattande stadsdelsutvecklingsprojektet H+ samt omvandlingen av Drottninghög.

– Det byggs väldigt mycket i Helsingborg nu. Prognoserna visar mot all time high för bostadsbyggandet i Helsingborg under 2018. Det är också en stor efterfrågan på mark för företag, vilket kräver ett särskilt fokus för att utveckla nya områden, säger Patrik Möller.

Närmast kommer han från Kristianstads kommun där han tjänstgjorde i tretton år, senast som mark- och exploateringschef. Han är civilingenjör i lantmäteri, utbildad vid Lunds Tekniska Högskola.

– Vi är oerhört nöjda med att ha rekryterat Patrik till Helsingborg. Han kommer in med lång erfarenhet från exploateringsfrågor samtidigt som jag ser fram emot att han tillsammans med sina medarbetare kan ge oss nya perspektiv och idéer på hur vi ska arbeta framåt och utveckla staden, säger utvecklingsdirektör Mikael Kipowski.

Publicerad 19 June 2018 17:00