Rivningen av Rosenträdgården skjuts upp – igen

Ska ske i vinter istället

HELSINGBORG.

För att förbereda bygget av det kommande Landborgsgaraget krävs att Rosenträdgården tillfälligt rivs upp. Men nu står det klart att kommunen skjuter upp arbetet.

Växterna i Rosenträdgården ska tillfälligt tas bort och flyttas, och murar och paviljonger ska monteras ner och flyttas. Detta som i ett led i att bygga det omfattande landborgsgarage som politikerna har tagit beslut om. När arbetet är klart ska sedan Rosenträdgården återställas så att den ser ut som den gör idag.

Nedmonteringen av trädgården har skjutits upp en gång tidigare i år. Då var det för att staden ville invänta besked kring alla överklaganden. Istället var det tänkt att arbetet i Rosenträdgården skulle börjat nu efter sommaren. Nu rapporterar Helsingborgs Dagblad i en artikel om att arbetet skjuts upp igen. Anledningen: man vill vänta in ett färdigt och lagakraftvunnet bygglov för Landborgsgaraget.

– Vi kommer att avvakta med demonteringen fram till dess att vi har ett bygglov för garaget. Det är bättre att vi väntar så vi har det klart, så vi inte föregår något, säger Marie Holmqvist, projektchef på stadsbyggnadsförvaltningen, i en kommentar till Helsingborgs Dagblad.

Till tidningen säger hon att hon räknar med att arbetet kan dra igång först framåt årsskiftet, eller strax efter. Därefter kommer en arkeologisk undersökning göras för att ge byggtillstånd för garaget.

Nu är ritningar och bygglovsansökan för storsatsningen under färdigställande.

Publicerad 20 June 2018 10:59