Succéstart för nya krogsatsningen i Norra hamnen

Ny interiör och helt ny uteservering har byggts

HELSINGBORG.

Det mesta har gjorts om i fastigheten i Norra hamnen där restaurangen Moyo nyligen slog upp dörrarna för första gången.

Det var efter förra sommaren som Erik och Marina Isacsson och Markus Arvidsson gjorde klart med hyreskontraktet i en fastighet som tidigare huserade den italienska restaurangen Gagliono på Båthusgatan i den norra delen av Norra hamnen, snett mitt emot restauranger som Roy´s och Pub Ro.

Därefter skedde en omfattande omdaning av lokalerna. Minst sagt.

– Det blev en radikal ombyggnad. Det är nästan bara taket och golvet som är kvar, menar Erik Isacsson.

Ny interiör inklusive nytt kök, ny fasad och skjutdörrar vid entrén vilket ger en annan utsikt över hamnen än tidigare är några nyheter. Och så en uteservering som inte funnits tidigare.

– Det är inte många som har fått bygga en permanent uteservering, menar Erik Isacsson.

Restaurangen Moyo i mitten av bilden.

Restaurangen Moyo i mitten av bilden. Foto: Joel Winqvist

Det var kring månadsskiftet maj/juni som Moyo så öppnade för första gången. Trots att de enbart marknadsfört öppningen via sociala medier har en hel del mathungriga gäster hittat till hamnkrogen.

– Vi har kommit igång väldigt bra. Det har gått över förväntan, säger han.

Satsningen på uteserveringen och på en större entré med mer utsikt över hamnområdet har inte gått besökarna obemärkt förbi, enligt Marina Isacsson.

Folk suktar efter en plats att sitta på på förmiddagarna

– Många helsingborgare som kommit hit har sagt att "jaha, så trevligt att kunna se hamnen från detta hållet", förklarar hon.

Menyn lägger tonvikten på det amerikanska köket. Men...

– Vårt fokus är egentligen på världsmat. Men vi vill också variera oss så att det inte blir samma saker på menyn hela tiden, menar Markus Arvidsson.

Lokalerna har renoverats ordentligt sedan hyreskontraktet blev klart.

Lokalerna har renoverats ordentligt sedan hyreskontraktet blev klart. Foto: Joel Winqvist

Själva menar de att merparten av restaurangerna och haken i området inte har öppet förrän först framåt kvällen.

– Folk suktar efter en plats att sitta på på förmiddagarna, anser Erik Isacsson som berättar att Moyo satsar på såväl frukost, brunch, lunch som middag senare när eftermiddagen övergår i kväll.

– Det finns definitivt en marknad för det, menar han.

Publicerad 26 June 2018 17:09