Sushirestaurang i nya Söder

Fåtal platser kvar i nya stadsdelscentrumet

HELSINGBORG.

Woso Salad & Sushi är senast i raden att bli klar som hyresgäst i Söder, det nya stadsdelscentrumet som växer fram och blir det nya Söderpunkten.

Ägaren Tony Do beskriver restaurangens koncept som ett mellanting mellan snabbmat och "casual dining". Menyn ska innehålla både sallader och olika sushivarianter.

– Kombinationen av snabb och hälsosam mat finns det inte mycket av i de södra delarna av centrala Helsingborg, säger Alexandra Werder Hallonkvist, centrumledare för Söder, som välkomnar satsningen.

Det blir en helt ny destination som växer fram

Nu börjar hyreskontrakten i nya Söder snart bli fulltecknade, på både restaurang- och butikssidan. Hur många ytterligare hyresgäster som kommer att få plats är dock oklart i dagsläget.

– Det beror på hur mycket yta hyresgästerna skulle behöva. Men man kan säga att det är ett fåtal platser kvar, säger Alexandra Werder Hallonkvist.

Fokus för nya satsningen är på mat, dryck och nöje. Men eftersom det är ett stort antal människor som lever och jobbar i området ska det även finnas något för alla i vardagen, förklarar hon.

– Det känns spännande. Det blir en helt ny destination som växer fram, menar centrumledaren.

Den 26 oktober i år sker den stora öppningen i gallerian. Då kommer också SF Bio att slå upp portarna på andra våningen. I ett senare skede kommer gymkedjan Nordic Wellness att öppna. Även Pressbyrån ska öppna i en senare etapp.

Ett nytt parkeringshus kommer att vara klart till invigningen den 26 oktober, med plats för cirka 300 bilar.

– Den kommer att tillhöra besökarna som kommer till platsen, arbetande i området men även de som ska bo i höghuset som vi bygger intill, förklarar hon.

Butiker och restauranger

Följande butiker är klara för att öppna i kommande Söder:

Normal, Hemköp, SF Bio, Nordic Wellness, Apoteket, Pressbyrån, Cityklipp och QueenNails.

På restaurangsidan: sport- och bowlingbaren New York Legends, Pinchos, Beijing8, German Döner Kebab, Waynes Coffee samt pizzakedjan Pizzabakeren samt Woso Salad & Sushi.

Publicerad 28 June 2018 11:08