Halsbrytande förvecklingar på Poppegården

Premiär för "Ett stort hjärta"

DOMSTEN.

En absurd fars fast med en allvarlig botten. Så beskriver Gunilla Poppe föreställningen "Ett stort hjärta", årets dragare på Poppegården.

– Jag hoppas att publiken får roligt. Den är fylld med halsbrytande förvecklingar, säger teaterveteranen om föreställningen som spelas på Poppegården mellan den 29 juni och 31 juli.

– "Sista sommaren" som vi körde ifjol var mer traditionell. Den här är modernare. Den har lite galna grejer, den är mer absurd. Och så finns det starka kvinnoporträtt i den. Föreställningen tar lite parti för de udda och utsatta, menar Gunilla Poppe.

Själv spelar hon en av tre huvudroller i pjäsen. Just att lyfta fram de starka kvinnliga karaktärerna var något hon föll för när det kom till att välja årets pjäs.

– Den är även drastisk och rolig och dräpande, det tycker jag är kul.

Anders Wällhed står för regin av "Ett stort hjärta" som är skriven av skådespelaren och dramatikern Bengt Järnblad, direkt för Poppegården.

– Han är en teatermänniska och det märker man, säger Gunilla Poppe som tror att miljön vid gården i Domsten är en viktig anledning till att publiken kommer för att se sommarföreställningarna.

– Sedan lockar säkert repertoaren också. Vi har ju en stark tradition men också förnyelse. Det är vad Poppegården ska vara. Jag hoppas det.

Pjäsen

"Ett stort hjärta" spelas mellan den 29 juni och 31 juli. Den går tisdagar-fredagar 19.00 samt lördagar och söndagar 15.00. Den spelas inte heller den 14 juli.

Publicerad 29 June 2018 08:00