Kvinnokarta Helsingborg – nu på digitalt vis

Ska finnas tillgänglig i stadens nya app

HELSINGBORG. Nu kommer nyfikna kunna ta en digital stadsvandring i historiska kvinnors fotspår. Kvinnokarta Helsingborg finns nämlingen från och med nu med i Helsingborgs stads nya app "Guide Helsingborg". Via appen kan man lyssna på en guide som berättar genom hörlurarna. Lanseringen är ett samarbete mellan Kvinnokarta Helsingborg och Helsingborg Stad som ligger bakom appen.

– Det känns helt fantastiskt att vår stadsvandring nu finns digitalt så att fler kan få ta del av de här kvinnornas berättelser. Vårt mål med projektet är ju att så många som möjligt ska känna till att kvinnorna spelat en roll i Helsingborgs historia, det här är en bra bit på vägen, säger Camilla Bergvall, verksamhetsutvecklare på Medborgarskolan som ligger bakom projektet, i ett pressmeddelande.

Kvinnokarta Helsingborgs guide Anna Palm har läst in materialet som har skapats av en studiecirkel på Medborgarskolan, där ett antal eldsjälar grävt i arkiven.

– Det var annorlunda att läsa in materialet i en studio, men jag hoppas att de som lyssnar ska känna berättelserna komma till liv och att de kan få en ny bild av Helsingborgs historia, säger hon.

Publicerad 29 June 2018 10:13