Vill man inte bara leka bland löven finns nu massa nöjen att delta i.

Vill man inte bara leka bland löven finns nu massa nöjen att delta i. Foto: Mostphotos.

Fullt med upptåg på höstlovet

Träffa på väsen ur den skånska folktron i höstmörkret

HELSINGBORG.

Höstlovet stundar och det finns en hel drös av aktiviteter att välja mellan. Bland annat parkour, teater eller skriva sina egna Harry Potter-berättelse.

Av
André Kvist

Vecka 44 är snart här och med det tar barn och unga lov. Staden har förberett ett fullspäckat program på närmare 60 olika upptåg man kan ta del av.

Bland annat är det stort fokus på Harry Potter och JK Rowlings magiska värld. Man kan skriva sin egen berättelse från denna förtrollande värld, spendera en dag på Hogwarts eller tillverka sin egen trollstav.

Vill man bege sig ut i naturen kan man åka på läger på Bolmsö, fiske från båt som utgår från Råå eller klättra bland trädtopparna i Ängelholm.

För den orädda är det även en hel del läskiga äventyr. På Fredriksdal arrangeras Väsenvandring. På Dunkers diskuteras och undersöks skelett.

Vill man testa en nya idrott eller hobby finns det stora möjligheter. Bland annat kan du på Väla kan du testa parkour och på stadsteatern kan du pröva skådespeleri.

Aktiviteterna riktar sig till unga i åldern 6 till 19 år. Många av aktiviterna är gratis och de flesta är det drop-in som gäller.

Publicerad 17 October 2018 13:56