Dansgruppen Blackout tog en fjärdeplats på VM.

Dansgruppen Blackout tog en fjärdeplats på VM. Foto: Privat.

Stadens dansstjärna världsmästare igen

Följde upp EM-segern med ny vinst på VM: "Fantastiskt!"

HELSINGBORG.

Discodansarna från Wilson Dance Factory gjorde finfina resultat under världsmästerskapen. Gruppen Blackout slutade överraskande fyra trots skada och Simon Gustavsson Svensson tog guld i freestyle.

Av
André Kvist

Det blev succé på VM för dansarna från Helsingborg i Örebro förra veckan. Hemmahoppet Simon Gustavsson Svensson var framförallt i högform, han har sedan tidigare guld från VM 2014 och 2017 i freestyle. Först tog han ett silver i dansstilen solo och sedan blev det guld igen i freestyle.

– Det är verkligen fantastiskt! Han vann EM i somras och nu vann han VM!, säger tränare Miranda Helgesson.

Men det tog inte slut där. Tillsammans med sin partner Filippa Lavré lyckades de båda ta hem ett silver i disco duo. Ett "styrkebesked" anser tränaren och en uppföljning på deras andraplats från sommarens EM.

Dansduon Filippa Lavré och Simon Gustavsson Svensson tog silver tillsammans.

Dansduon Filippa Lavré och Simon Gustavsson Svensson tog silver tillsammans. Foto: Privat.

Gruppen Blackout hade också stora framgångar men inför tävlingen hade en deltagare drabbats av en skada. På tre dagar tvingades Simon återigen vissa sina kvalitéer och rycka in i gruppen. Gruppens mål att slå sig in bland topp 10 lyckades man med galant. En fjärdeplats blev det till slut på deras första världsmästerskap.

– Det var den största överraskningen, riktigt bra! Simon fick hoppa in som reserv och att ändå placera sig så bra är något fantastiskt.

Även den unga Amy Tran gjorde ett fint mästerskap. Hon dansade sig till kvartsfinal och slutade till slut på en 18:e plats i sitt första VM.

Blackout med sin inhoppare.

Blackout med sin inhoppare. Foto: Privat.

Publicerad 19 October 2018 00:00