Förra årets Ljusstämning gick i blått.

Förra årets Ljusstämning gick i blått. Foto: Stefan Ed/Sofiero.

VIDEO: Sofiero lyser upp i höstmörkret

"Verkligen se parken i en ny skepnad"

HELSINGBORG.

I början av november kommer två tusen marschaller och tusentals ljus att lysa upp Sofiero. För femte året i rad sker Ljusstämning och denna gång satsar man extra på höstens färger.

Av
André Kvist

När mörkret är som mest påtagligt bjuder Sofiero slott och slottsträdgård in till en ljusshow av högtflygande proportioner. Under fyra dagar från den 1 till den 4 november arrangeras för femte gången i rad Ljusstämning.

– Under Ljusstämning bjuds det på olika aktiviteter och upplevelser som passar alla åldrar. Bland annat tar vi med besökarna till nya platser i parken och bjuder på oväntade upplevelser, säger Matthias Bong, projektledare för Ljusstämning.

Foto: Stefan Ed/Sofiero.

Arrangemanget belyser platser som inte är fullt så välbesökta under sommartid. Runt 2 000 marschaller per kväll och tusentals ljuskällor sätter färg på parkens slumrande växtlighet. I år går ljusen i höstens färger med orange i fokus.

– Vi försöker byta lite från år till år, nu är det mer åt höstens färger med värme. Men på vissa platser är det rött och grönt också.

Matthias Bong berättar att detta blir säsongfinalen innan julen tar över helt och hållet. Det är en chans att upptäcka nya delar parken och ta del av olika aktiviter som en mörker-labyrint eller en sagoskog i magiskt ljus.

– Man får verkligen se parken i en ny skepnad, utan att ljuga tänder vi upp hela parken, säger Matthias Bong.

Se film från 2017 ovan.

Barnen kan ge sig in i sagoskogen där magiskt ljus visar vägen.

Barnen kan ge sig in i sagoskogen där magiskt ljus visar vägen. Foto: Stefan Ed/Sofiero.

Drygt 2 000 marschaller ska tändas varje kväll.

Drygt 2 000 marschaller ska tändas varje kväll. Foto: Stefan Ed/Sofiero.

Publicerad 01 November 2018 08:00