Personalen i trygghetsjouren kommer att kännas igen på de jackor de har på sig ute i områdena.

Personalen i trygghetsjouren kommer att kännas igen på de jackor de har på sig ute i områdena. Foto: Pressbild

Helsingborgshem startar trygghetsjour – ökad närvaro i bostadsområden

"Vi vill att våra kunder ska kunna nå oss dygnet runt"

HELSINGBORG.

Det kommunägda bostadsbolaget Helsingborgshem startar en trygghetsjour för att öka närvaron och tillgängligheten på kvällar och nattetid i bostadsområden.

Fastighetsbolaget hoppas att de boende ska få bättre kännedom om vad som sker i bostadsområden under kvällar och helger. Trygghetsjouren kommer att bestå av två delar; trygghetsvandrare och telefonjour.

Satsningen görs i samarbete med Bevakningsgruppen, som ska bli Helsingborgshems förlängda arm under kvällar, nätter och helger.

– Livet pågår hela tiden och vi vill att våra kunder ska kunna nå oss dygnet runt. Genom dagliga möten med hyresgäster och löpande enkäter i vårt verktyg Kundbarometern vet vi också att det är ett önskemål från våra kunder, säger Helena Fremle, affärsområdeschef Boendeutveckling och Service på Helsingborgshem i ett pressutskick.

–Vi har redan ett liknande uppdrag för Helsingborgs stad och samarbetet med Helsingborgshem ger oss många möjligheter att utveckla uppdraget. Genom dialog och goda relationer bidra till en lugn och trygg miljö i bostadsområdena. Vi är redan igång och har träffat många härliga människor, säger Marcus Nilsson, vice VD/kundansvarig på Bevakningsgruppen, i skrivelsen till medierna.

Publicerad 02 November 2018 15:00