Fyra kvinnar påträffades i lägenheten när polisen kom.

Fyra kvinnar påträffades i lägenheten när polisen kom. Foto: Mostphotos.

Polisen sprängde bordellhärva i utsatt område

"Vi har ett antal ledtrådar i jakten på fler sexköpare"

HELSINGBORG.

På tisdagskvällen slog polisens fokusgrupp till mot en misstänkt bordell i östra Helsingborg. Fyra kvinnor har tagits omhand om och fått stöd. Nu kartlägger man sexköpare kopplade till härvan.

Av
André Kvist

Efter att polisens fokusgrupp under en tid arbetat mot prostitution och sexköp slog man på tisdagskvällen till mot en lägenhet i ett så kallat utsatt område.

– Vi hade information som gjorde att vi spanade mot en lägenhet i östra Helsingborg. Ganska snart går det upp för oss att informationen stämmer, att det är prostitution och bordell i lägenheten, berättar Mathias Lööw, chef för Fokusgruppen, på polisens facebook-sida.

Polisen väntade inte på att sexköpare skulle dyka upp utan gick in och konfronterade personerna som befann sig på platsen. Polisen hade inte väntat sig att det skulle vara fyra kvinnor i lägenheten.

– Tjejerna som dragits in i denna härvan eller generellt i Sverige kommer företrädningsvis från forna Östeuropa, Afrika och lite från Sydamerika.

De fyra kvinnorna har nu tagits om hand om och erbjudits både stöd och hjälp av nätverket mot prostitution i Helsingborg som Frälsningsarmén har hand om. Dessa har inte begått några brott genom att sälja sex utan det är köp av sex som är kriminellt. Kvinnorna är i åldrarna 20 till 25, varav en kan vara något yngre.

– Vi har ett antal ledtrådar som vi kommer fortsätta dra i jakten på fler sexköpare, det kommer vi göra de närmaste veckorna, säger Mathias Lööw.

Bland annat kartlägger man vem som hyr lägenheten. På platsen fann man teknisk bevisning för att det pågått omfattande sexhandel i minst en månad.

Publicerad 08 November 2018 00:00