Nicolaiskolans rektor Cecilia Nilsson och läraren Björn Kleen tar emot priset av Kristina Bjerka från Håll Sverige Rent.

Nicolaiskolans rektor Cecilia Nilsson och läraren Björn Kleen tar emot priset av Kristina Bjerka från Håll Sverige Rent. Foto: Fanny Wahlqvist

Nicolaiskolan prisade för sitt arbete med hållbar utveckling

Utsedd till årets Grön flagg-gymnasium

HELSINGBORG.

Nicolaiskolan i Helsingborg jobbar medvetet med frågor om hållbar utveckling och det har de nu blivit uppmärksammade för. Organisationen Håll Sverige Rent har utsett skolan till årets Grön flagg-gymnasium och på tisdagen delades priset ut.

Av
Mattias Grenholm

Grön flagg är ett program som ger stöd och struktur till skolors arbete med hållbar utveckling, som klimatpåverkan, nedskräpning och liknande.

350 skolor och 1 650 förskolor är anslutna till programmet, som drivs av Håll Sverige Rent och är anslutet till det internationella nätverket Eco-Schools. I år är det andra året som utmärkelsen delas ut till ett gymnasium, en grundskola och en förskola i landet som Håll Sverige Rent anser har utmärkt sig i sitt arbete.

Nicolaiskolan var en av tre gymnasier i landet som var nominerade till utmärkelsen och vann med motiveringen ”För den påverkan de haft på externa aktörer genom att bland annat ställa krav på palmoljefria caféverksamheter. För en kampanj som syftar till att få Helsingborgs skolor att minska sitt matsvinn, samt en antirökningskampanj.”

- Alla barn och unga ska få möjlighet att arbeta för en hållbar utveckling. Nicolaiskolan jobbar med det här på ett alldeles utmärkt sätt, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Publicerad 13 November 2018 13:59