Anders Lundin spelade bra under första dagen och kom på plats 36 av 264 spelare.

Anders Lundin spelade bra under första dagen och kom på plats 36 av 264 spelare. Foto: Sven Torstensson

Helsingborgs flipperhopp lyckades ta sig till slutspel

Anders Lundin: "Jag är nöjd – med besviken"

HELSINGBORG.

Helsingborgs hopp i flipper-SM levde upp till sina egna förhoppningar och lyckades ta sig till slutspel genom en stark 36:e-plats av 264 startande. Väl där blev Anders Lundin dock utslagen i första matchen. ”Nöjd – men besviken”, är hans kommentar.

Av
Mattias Grenholm

Det var tredje gången gillt för Helsingborgaren Anders Lundin. Vid de två tidigare flipper-SM där han deltagit har äventyret slutat med placeringar kring 120 – väl godkänt i ett startfält på runt 250 tävlande.

I år var målet att kvala in bland de 64 bästa, av 264 deltagare, och ta sig till slutspel. Det gjorde han med god marginal med en 36:e plats genom bra prestationer på de fem olika flipperspel han blev lottad att spela på.

– Jag spelade bra i kvalet och är nöjd med första speldagen. Det finns ett skikt på 10-15 spelare som man inte rår på men därefter har jag möjligheter att slå många, säger han.

Jag spelade bra i kvalet och är nöjd med första speldagen

Under söndagens slutspel var det utslagsmatcher i direkta dueller – vinna eller försvinna. Tråkigt nog för Anders Lundin råkade han ut för en motståndare som var starkare för dagen, och han åkte ut i första matchen.

– Så klart är jag lite besviken över att jag inte gick längre men jag är som sagt som helhet nöjd, säger han och lägger till att han ska anmäla sig till nästa flipper-SM, om inte resan blir för lång.

Målet är förstås att då ta sig längre i turneringen men han medger samtidigt att han i ärlighetens namn spelar för lite för att bli bättre.

– Det är i vilket fall väldigt roligt att vara med och det är en jättegod stämning med nya och gamla bekanta på plats, summerar Anders Lundin.

Vinnare i både klassen moderna samt klassiska spel blev Jorian Engelbrektsson från Stockholm, regerande Europamästare, före detta världsmästare samt nu Sverigemästare för sjätte gången.

Publicerad 03 December 2018 16:12