Bilden är från ett annat sammanhang.

Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos.com

Man häktad för våldtäkt – fler förhör väntas

28-åring är misstänkt på sannolika skäl

HELSINGBORG. En 28-årig man häktades på onsdagen misstänkt för våldtäkt mot en kvinna. Våldtäkten ska ha skett i en lägenhet i centrala Helsingborg i helgen och har enligt polisen ingen koppling till den misstänkta våldtäkten helgen därförinnan.

Av
Mattias Grenholm

Våldtäkten ska ha skett i en lägenhet på Söder under fredagskvällen den 30 november, eller under natten mot lördagen. Enligt åklagaren ska det ha funnits andra personer i lägenheten när våldtäkten ägde rum.

Mannen greps och har suttit i häkte sedan i söndags och i onsdags begärdes han häktad av åklagare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Detta är en högre misstankegrad vilket tyder på att bevisläget är starkt. Mannen häktades på onsdag eftermiddag av Helsingborgs tingsrätt.

– Han kan sitta häktad i två veckor, och därefter kan häktningstiden förlängas vid behov. Under den tiden ska flera personer höras och andra spår säkras. Mer detaljer kan jag inte gå in på av hänsyn till utredningen, säger åklagaren Gustav Friman vid Helsingborgs åklagarkammare.

Mer detaljer kan jag inte gå in på

Han är i övrigt förtegen om omständigheterna och vill inte gå in på om den misstänkte och målsägaren var bekanta med varandra, eller vilka spår eller övriga bevis mot den misstänkte mannen som finns.

Enligt Helsingborgspolisen har detta fall ingen koppling till den misstänkta våldtäkt som skedde en vecka innan i Helsingborg. Då anmälde en kvinna att hon blivit utsatt för en våldtäkt utomhus vid Olympiaskolan tidigt på lördagsmorgonen.

– Nej, det finns ingen koppling alls mellan fallen, säger Marie Dahlman, gruppchef vid avdelningen för brott i nära relationer på Helsingborgspolisen.

Det finns ännu ingen utpekad eller gripen för den misstänkta våldtäkten den 24 november och enligt Marie Dahlman är det en del uppgifter som måste klaras ut.

– Det har kommit lite olika uppgifter och brottsplatsen är oklar. Vi har en del beslagtaget material som behöver tittas på och fler förhör ska hållas med målsägaren samt personer som är vittnen, men inte har varit på plats, säger Marie Dahlman, som betonar att förundersökningen är pågående och anmälan fortfarande rubriceras som misstänkt våldtäkt.

Publicerad 06 December 2018 15:50