Idag har man chans att se Lucia sjunga i Helsingborg.

Idag har man chans att se Lucia sjunga i Helsingborg. Foto: Mostphotos.com

Flera chanser att höra luciasånger idag

Helsingborgs Lucia framträder två gånger i city

HELSINGBORG. Idag har man chansen att se Helsingborgs Lucia med tärnor framträda i city. Klockan 12 på Mäster Palms Plats och klockan 15 på Konsul Olssons Plats.

Av
Mattias Grenholm

Sedan 18-åriga Lovisa Hagenfeldt kröntes till årets Lucia den första advent har hon och tärnorna haft en hektisk tid. De har lussat 50 gånger på olika platser i stort sett varje dag och idag på luciadagen avslutas deras engagemang med två framträdanden.

Helsingborgs Lucia Lovisa Hagenfeldt tog studenten i våras på Procivitas naturvetenskapliga program i Helsingborg och läser nu en kurs på Lunds universitet. På fritiden sjunger hon och tycker om att läsa böcker. I framtiden vill hon utbilda sig till läkare vid Karolinska i Stockholm.

Idag framträder hon och hennes luciafölje på Mäster Palms plats klockan 12 och på Konsul Olssons Plats klockan 15.

Men kan man inte komma då finns det fler chanser att se luciatåg idag. Klockan 16 går Kulturskolans körer Da Voce och Al Fine luciatåg på stadsbiblioteket och klockan 17.15 uppträder de på Dunkers.

Klockan 18 hålls det luciakonserter i både Den Gode Herdens kyrka, med barnkör och sångelever, och i Raus kyrka med kören Vox Angelica. Denna kör framträder även klockan 20 i S:ta Maria kyrka.

Publicerad 13 December 2018 10:19