Marias tapasbar är försatt i konkurs

Marias tapasbar är försatt i konkurs Arkivfoto: Joel Winqvist

Marias tapasbar går i konkurs

Dras med i fallet efter Hotel Marias stängning

HELSINGBORG. Nu dras Marias tapasbar med i fallet efter hotel Marias konkurs. Bolaget bakom krogen har dragit på sig skulder under hösten och begärs nu även de i konkurs på egen begäran.

Av
Mattias Grenholm

Den siste augusti i år stängde Hotel Maria, efter att en komplicerad hyrestvist mellan fastighetsägaren och hotellägaren ledde till att bolaget som drev hotellverksamheten försattes i konkurs.

Ägaren Agneta Lilie von Rosen, som hade drivit Helsingborgs minsta hotell sedan 2003, berättade i oktober för Lokaltidningen att hon skulle fortsätta med Marias tapasbar i samma byggnad på Mariatorget. Hotellets stängning skulle inte påverka restaurangen för fem öre då dess verksamhet ligger i ett separat bolag.

– Vi har mycket stammisar från Danmark och södra Sverige. Så restaurangen har sin egen identitet, sa Agneta Lilie von Rosen då.

Men nu visar det sig att krogverksamheten trots allt inte fungerade efter att hotellet stängde. Obetalda räkningar hopade sig, enligt konkursansökan, och restaurangbolaget har hamnat på obestånd.

De sex heltids- och fem deltidsanställda, samt en provanställd, är uppsagda och får del av den statliga lönegarantin.

– Jag ska försöka hitta en köpare och det ganska snabbt. Kanske bland dem som var intresserade när ägarna själva försökte hitta någon som ville ta över tidigare i år. Det gäller dock att få med sig fastighetsägaren, säger konkursförvaltaren Björn Christoffersson till Helsingborgs dagblad.

Publicerad 18 December 2018 09:21