Fredrik, Veronica, Caroline och Conny möttes på bensinstationen i Ättekulla.

Fredrik, Veronica, Caroline och Conny möttes på bensinstationen i Ättekulla. Foto: Privat

Paren som fann kärleken vid pumparna

"Stämningen är enkel och avslappnad"

HELSINGBORG.

Visst kan bensinångor få en att känna sig yr. De kan också visa sig vara rena bränslet för kärleken. När Veronica Byrlén jobbade extra på macken i Ättekulla lyckades hon inte bara para ihop sin syster med en av stamkunderna utan föll också själv för en annan kund – som visade sig vara syrrans killes bror.

Av
Mattias Grenholm

Idag är Veronica Byrlén stationschef på Cirkle K i Ramlösa. Hon började sin bana på bensinbolaget, som då hette Statoil, för drygt tio år sedan med inhopp på stationen i Ättekulla.

– Det var en mack där många motorintresserade hängde. En mötesplats där folk stannade, tog en fika, käkade och snackade. Jag blev nog känd som ”hon på macken” av många och det var speciellt ett gäng killar som var väldigt sociala av sig. Jag tyckte att en av dem skulle vara perfekt för min syster så jag bad henne komma förbi en kväll när jag visste att han skulle vara där, säger Veronica Byrlén.

Men det tände inte direkt. Veronicas syster Caroline tyckte att det inte riktigt klickade med killen, som hette Conny, och kemin saknades, men de höll ändå kontakt.

Kort därefter kom en annan kund in på macken och nu blev Veronica intresserad för egen del. Tyvärr hade han flickvän, förstod hon.

Efter hand började det hända saker mellan systern Caroline och Conny. När han bröt foten tyckte hon synd om honom och erbjöd hjälp. Sympatin växte till intresse och efter ett tag blev de ett par.

– Då passade jag på att fråga Conny om han visste vem den snygge killen var som jag spanat in. ”Det är min bror Fredrik”, svarade han. Och kort därefter tog det slut mellan Fredrik och hans tjej och eftersom våra syskon var ihop så fick även vi chans att ses på annat sätt än på macken, säger Veronica.

”Det är min bror Fredrik”, svarade han

Det intresse Veronica hade för Fredrik visade sig vara besvarat och efter en tid blev även de ett par. Och macken visade sig vara det perfekta stället för att tanka kärlek: båda paren håller ihop och Caroline och Conny har nu fått två barn.

– En bensinstation kan på många sätt vara en mötesplats där kärleken kan spira. Ofta är stämningen enkel och avslappnad och många anställda har hittat varandra på jobbet – och ibland även kunder, säger Veronica Byrlén som lägger till att "syskonparen" ofta umgås.

– Det är på sätt och vis även praktiskt vid jul och så – släkten är ju mindre, säger hon.

Publicerad 26 December 2018 07:00