Lady Sybil, Traveling John, Frida Selander och Paperwing kan ses på Dunkers i vår.

Lady Sybil, Traveling John, Frida Selander och Paperwing kan ses på Dunkers i vår. Pressbild: Helsingborgs stad

Förförisk konsertserie på Dunkers i vår

"Jag var där..." lyfter fram artister på väg upp

HELSINGBORG.

I höstas drog Dunkers igång en serie intima konserter med artister på väg upp. Konserterna gick under namnet "Jag var där, precis som alla andra" och nu släpps biljetterna till vårens fyra spelningar.

Av
Mattias Grenholm

Konsertseriens namn har nu kortats till "Jag var där..." och måndag den 7 januari släpptes biljetterna till alla fyra spelningarna i den lilla Teatersalen på Dunkers.

Konsertproducenten Christel Molin beskriver vårens serie som "stämningsfullt, vackert, sökande, ömtåligt, förföriskt. Vårens musik är nära, kärleksfulla möten med musiker och musik som kommer från hjärtat!"

Först ut är singer/songwriter-duon Lady Sybil från Helsingborg. Lördag den 26 januari uppträder Hedda och Felicia, som inspirerats av tv-serien Downtown Abbey till sitt namn och en gång blev vänner genom sin kärlek till bandet My Chemical Romance. De utlovar en timmes melodiska berättelser.

Torsdag den 14 mars uppträder Traveling John, som är John Dunsös artistnamn. Han har ett förflutet i indiepopbandet Billie the Vision and the Dancers och har efter flera års komponerande på resande fot i Nord- och Sydamerika släppt sin debutplatta i december. Traveling John spelar gitarrbaserad pop i Paul Simons och Bob Dylans anda och kompas av ett fyramannaband.

Näst på tur är Frida Selander som ger en föreställning under rubriken ”När du går på känsla är du alltid i tid”. Ensam med sin gitarr berättar hon historier om förgänglighet, om att öppna sitt hjärta, om det ömtåligaste i människor och om att hitta rätt nyckel till rätt dörr. Föreställningen spelas torsdag den 4 april.

Vårens sista "Jag var där..." är Jenny Soovik som under artistnamnet Paperwing spelar symfoni- och drömpop med inspiration från Björk, Little Dragon och Robyn tillsammans med tre medmusiker. Konserten är torsdag den 16 maj.

Biljetterna kostar 195 kronor men alla fyra konserter kan ses till paketpriset 600 kronor. Har man Kulturkort, eller studentkort, kostar det 165 per konsert eller paketpris 525 kronor.

Publicerad 07 January 2019 10:55