Diesel Beck svarar

Diesel Beck svarar "Det får du se..." och ler när han får frågor om Wild kids. Foto: Mattias Grenholm

Diesel Beck fick vara med om det stora äventyret

Helsingborgaren är en av deltagarna i tv-programmet Wild kids

HELSINGBORG.

Det är nog många barn som avundas Diesel Beck från Helsingborg i dag. Av över 9 000 sökande blev han en av elva som fick vara med i barnkanalens populära tävlingsprogram Wild kids. På fredag den 11 januari sänds första avsnittet.

Av
Mattias Grenholm

11-årige Diesel Beck har sett Wild kids i många år. 2017 ansökte han om att få medverka men kom inte med. I våras höll han på att missa sista ansökningsdagen och skickade in sin intresseanmälan i sista stund. Glädjen var stor när han blev kallad till en första intervju i Malmö.

– Jag fick berätta om mig själv – att jag gillar äventyr, gärna klättrar och är en tävlingsmänniska, säger Diesel, som har spelat fotboll i Ramlösa Södra och tränat thaiboxning i flera år.

Av över 9 000 barn mellan 10 och 13 år kallades 500 på en första intervju. Ett 40-tal av dessa gick vidare till en sluttävling i Stockholm i maj.

– Vi fick göra olika samarbetsövningar och tävlingsmoment och det var bara kul, jag tänkte inte så mycket på om jag skulle komma med i programmet eller inte, säger han.

Men det gjorde han. I juni, när familjen var på semesterresa, ringde den forna friidrottsstjärnan Carolina Klüft, som är ny programledare för i år.

– Jag bara skrek rakt ut och kunde inte sitta still, jag bara gick omkring full av energi och med fjärilar i magen!

Jag bara skrek rakt ut och kunde inte sitta still

I slutet av augusti tog Diesel och hans pappa Christian tåget upp till Järvsö i Hälsingland. Pappa fick åka hem igen medan Diesel fick leva ut sin äventyrsdröm under två veckor i Järvsö vildmark.

Alla som är med i programmet måste lova att hålla tyst om hur det gick i tävlingarna och vilket lag som stod som slutsegrare – och egentligen inte avslöja några detaljer alls. Diesel är därför väldigt fåordig om vad han varit med om.

– Mina kompisar vill ju veta hur det gick och försöker lura mig på olika sätt att berätta. Men jag har bestämt mig för att bara svara "Det får du se..." med ett leende, säger Diesel.

Hela Wild kids-gänget framför en av stugorna de sov i. Diesel Beck är tvåa från vänster.

Hela Wild kids-gänget framför en av stugorna de sov i. Diesel Beck är tvåa från vänster. Foto: Privat

Så mycket kan han ändå berätta att roligast var att lära känna de andra deltagarna, som har blivit hans nya vänner. Jobbigast var myggorna, att lära sig att inte titta in i kameran och att svara "på rätt sätt" när man intervjuades och, förstås, att förlora deltävlingar.

– Vi kunde få rätt tuffa "straff" efter en förlust, men det var bara att kämpa på tills man klarade dem.

Det var tävlingar varje dag och ibland efter mörkrets inbrott. Han beskriver inspelningarna som en dröm som blivit sann och att han lätt hade velat vara med igen – om han fått. I framtiden kan han tänka sig att bli skådespelare, för den inledande kameraskräcken byttes snart ut mot lust.

En inblick i hur det var under inspelningen kan man få om man går in på Diesels Instagramkonto.

Diesel beskriver sig själv som en våghals, hans föräldrar Christian och Mirella samt småsyskonen håller med, och skulle även i framtiden vilja vara med i äventyrsprogram som Fångarna på fortet eller Gladiatorerna.

– Jag fyller 12 år i mars, då önskar jag fallskärmshoppning, säger han.

Första avsnittet av tio av Wild kids sänds på fredag den 11 januari klockan 19.30 på SVT Barnkanalen.

Wild kids 2019

Alfons Luc Persson, Åkarp

Amanda Johansson, Forhaga

Diesel Beck, Helsingborg

Emmylo Lundberg, Enskede

Filip Bozovic, Malmö

Hilda Blideskog, Vårgårda

Isac Ljungberg, Uppsala

Karl Ivar Persson, Vinninga

Melav Abdalo, Båstad

Tuva Granström, Holmsund

Yasmina Jaidi, Ekenäs (Finland)

Publicerad 08 January 2019 07:00