Max Granström tillträder som kulturdirektör den 1 mars.

Max Granström tillträder som kulturdirektör den 1 mars. Pressbild: Helsingborgs stad

Max Granström blir stadens kulturdirektör

Har varit tillförordnad sedan 2017

HELSINGBORG.

Max Granström har utsetts till kulturdirektör i Helsingborgs stad, efter att ha varit tillförordnad sedan hösten 2017. Max Granström kvarstår samtidigt i sitt nuvarande uppdrag som VD för Helsingborg Arena och Scen AB.

Av
Mattias Grenholm

Max Granström är sedan länge en viktig aktör inom Helsingborgs kulturliv. Han har varit chef för Helsingborgs stadsteater och styrelseledamot för branschorganisationen Svensk Scenkonst.

Sedan det kommunala bolaget Helsingborg arena & scen AB, HASAB, startade 2014 har Max Granström varit dess VD och hösten 2017 blev han tillförordnad kulturdirektör i Helsingborgs stad, efter Bibi Estev.

Nu permanentas lösningen och han utsågs av kommunstyrelsen i veckan till stadens kulturdirektör med ansvar för Dunkers, Kulturmagasinet, stadens biblioteks samt Fredriksdals museer och trädgårdar.

Som VD för HASAB har han en nyckelroll i ansvaret för Helsingborgs Arena, Sofiero, konserthuset och stadsteatern.

– Det här gör det möjligt att ta ett helhetsgrepp om utvecklingen av stadens evenemangs- och kulturliv; till förmån för både helsingborgare och tillresta besökare. Mina erfarenheter från året som tillförordnad kulturdirektör under 2018 har gett mig inspiration, idéer och en inblick i verksamheterna och allt gott som är möjligt att uppnå tillsammans, säger Max Granström i ett pressmeddelande.

Han tillträder tjänsten som kulturdirektör den 1 mars.

Publicerad 10 January 2019 09:41