Emir Plakalo har redan gjort sig hemmastadd i Aiginiakos FC.

Emir Plakalo har redan gjort sig hemmastadd i Aiginiakos FC. Foto: Aiginiakos FC

Eskilsminnes succémålvakt blir proffs i Grekland

Emir Plakalo värvas till Aiginiakos FC

Av
Mattias Grenholm

HELSINGBORG. I höstas skrällde division 1-klubben Eskilsminne genom att slå ut Helsingborgs IF ur Svenska cupen. En starkt bidragande orsak till 1-0-vinsten var Eskilsminnes målvakt Emir Plakalo som stod emot Helsingborgs alla anfall. Eskilsminne har lottats in i en svår grupp i det fortsatta spelet i Svenska cupen – de möter Hammarby, Dalkurd och Varberg.

Dock får de klara sig utan succémålvakten Plakalo. Han lämnar nämligen klubben för spel i Aiginiakos FC i grekiska andradivisionen. Kontraktet sträcker sig över en och en halv säsong.

Emir Plakalo har redan flyttat och gjort sig hemmastadd i klubben i den grekiska staden Aiginio cirka 30 kilometer från Thessaloniki.

– Jag trivs jättebra här redan och det ska bli kul att få känna på en så pass hög division här i Grekland. Jag vill dock betona att jag är oerhört tacksam över att jag fick chansen i Eskilsminne under förra säsongen och kunde utvecklas och på detta sätt gå vidare i karriären. Eskils kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta, säger Emir Plakalo på Eskilsminne IF:s hemsida eskils.nu.

Publicerad 11 January 2019 15:21