Kronprinsessan fick mängder med presenter från barnskocken.

Kronprinsessan fick mängder med presenter från barnskocken. Foto: Mattias Grenholm

Kronprinsessan på besök:"Så naturlig och jordnära"

Victoria omringades av barn på Drottninghög

HELSINGBORG.

Det är svårt att tänka sig någon offentlig, eller på annat sätt känd person, som skulle kunna samla så mycket folk och skapa sådan uppmärksamhet som kronprinsessan Victoria. När hon kom på besök på Drottninghög på onsdagen var nog alla förskolor i Helsingborg på plats – och många vuxna därtill.

Av
Mattias Grenholm

Kronprinsessan var i Helsingborg för att hon uppmärksammat Helsingborgs stads arbete med miljöarbete och social hållbarhet. Det första stoppet under dagen var Drottninghög, där kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson och representanter för Helsingborgshem informerade om stadsutvecklingprojektet DrottningH.

Det märks att Victoria tycker om att prata med de små.

Det märks att Victoria tycker om att prata med de små. Foto: Mattias Grenholm

När Victoria efter informationsstunden gick runt i området blev det många spontana stopp och småprat med boende och andra nyfikna.

"Hej, vilka är ni, då? Bor ni här?" Foto: Mattias Grenholm

Närapå hysteriskt blev det när hon omringades av hundratals förskolebarn som sjöng för kronprinsessan och gav henne presenter i form av teckningar – och ett prinsessdiadem, förstås.

Att Victoria är van vid barn märktes tydligt och hon behöll ett gott humör hela tiden, fast hon vid något tillfälle var tvungen att be några barn lugna sig en smula när de var alldeles för påträngande.

Ett av många spontana stopp för kronprinsessan under Drottninghögpromenaden.

Ett av många spontana stopp för kronprinsessan under Drottninghögpromenaden. Foto: Mattias Grenholm

En av de vuxna som hade tagit sig till Drottninghög för att få en skymt av Victoria och fånga henne på bild var Miki Cutic.

– Jag tycker om kungahuset och ville gärna komma hit för att få se Victoria. Hon är så naturlig och jordnära, sa hon och fick medhåll av sin väninna.

Miki Cutic tycker om kungahuset och framförallt Victoria.

Miki Cutic tycker om kungahuset och framförallt Victoria. Foto: Mattias Grenholm

Efter Drottninghög bjöds kronprinsessan på lunch på Sofiero slott och därefter väntade ett studiebesök på Nordvästra Skånes Renhållnings AB.

Publicerad 16 January 2019 13:41