Under lågsäsongen har Migrationsverket hyrt stugorna på Råå Camping och använt dem som bostäder åt flyktingar. Den 27:e maj 2016 är det dags för alla familjerna att flytta från campingen.Snart startar sommarsäsongen och stugorna ska fyllas med badgäster. Migrationsverket står för flytten. För de flesta av familjerna går flytten till Valhall park, Gamla F10 i Ängelholm. Fotot är något beskuret.

Under lågsäsongen har Migrationsverket hyrt stugorna på Råå Camping och använt dem som bostäder åt flyktingar. Den 27:e maj 2016 är det dags för alla familjerna att flytta från campingen.Snart startar sommarsäsongen och stugorna ska fyllas med badgäster. Migrationsverket står för flytten. För de flesta av familjerna går flytten till Valhall park, Gamla F10 i Ängelholm. Fotot är något beskuret. Foto: Anna Bank

Berättelser i ord och bild om människor på flykt

Utställning på Dunkers om hur väntan påverkar

Av
Mattias Grenholm

HELSINGBORG. Under sommaren och hösten 2015 sökte 163 000 människor asyl i Sverige. Etnologen Marsanna Petersen och fotografen Anna Bank, båda knutna till Kulturmagasinen/Helsingborgs museer, beslöt sig då för att följa några av de nyanlända för att försöka dokumentera deras vardag. Under två års tid kom deras berättelse i ord och bild att handla om människors väntan. Vad gör den med människor och hur skapar man sig en vardag i ett främmande land som man inte ens vet om man får stanna i?

Dokumentationen På flykt – röster från nyanlända består av 54 fotografier med berättelser och ställs ut på Dunkers kulturhus 1 februari-5 maj, med vernissage torsdag 31 januari klockan 17-19.

Publicerad 22 January 2019 07:00