Två á la carte-restauranger kommer att öppna i hotellet.

Två á la carte-restauranger kommer att öppna i hotellet. Bild: MOD Arkitekter

Bildspecial: Första inblicken i kommande SeaU-hotellet

Nu har de första bilderna släppts

HELSINGBORG. På den gamla ångfärjetomten förbereds det för det kommande storhotellet med tillhörande kongressanläggning. Nu ges en första inblick i hur det kommer att se ut på insidan.

Clarion Hotel Sea U. Så kommer det nya hotellet på klassiska Helsingborgsmarken att heta när det öppnar upp sina dörrar hösten 2020.

Svit med havsutsikt.

Svit med havsutsikt. Bild: MOD Arkitekter

250 hotellrum, 18 konferenslokaler och två á la carte-restauranger, en skybar och en takpool. Det är sifrorna är hålla koll på för anläggningen som enligt uppgift kommer att bli Helsingborgs största hotellanläggning.

Bild: MOD Arkitekter

– Det ska blir helt underbart att få leverera en hållbar produkt som bara kommer bli bättre med tiden, precis som en snygg danskmöbel. Ur gästperspektiv så kommer man känna sig ”bortskämd” på hotellrummet. Rummet känns lugnt, varmt inbjudande och har en skön generös säng. Utsikten är ju dessutom helt magisk, säger Miri Sumiq, VD på Clarion Hotel Sea U, i ett pressmeddelande.

Bild: MOD Arkitekter

Nu har hotellkedjan släppt de första bilderna på hur det lär se ut interiört på kommande hotellet.

Bild: MOD Arkitekter

– Det övergripande designkonceptet är vattnet i dess olika former, flytande, fryst, ånga, samt vattnes reflektioner och färger. Livet kring vatten är subtilit invävt i materialen. Inspirationen kom från den unika positionen i Helsingborg, precis intill havet. Material som vi har använt komme råldras vackert och är tidlösa, vi använder material som kalksten, ektiljor, läder, koppas och brons, säger Marie Ebesdotter på MOD Arkitekter i pressreleasen.

Bild: MOD Arkitekter

Publicerad 11 February 2019 11:54