Sedlarna är inte välgjorda, men har lurat många.

Sedlarna är inte välgjorda, men har lurat många. Foto: MOSTPHOTOS

Polisen varnar: "Ta inte emot kontanter för Blocketvaror"

Ny våg av falska sedlar vid Blocketaffärer

HELSINGBORG.

Mannen sålde sin jacka på Blocket och kom överens med en köpare att mötas utomhus på kvällen. När han kom in i ljuset såg han att sedlarna han fått var falska.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Enligt uppgift till Lokaltidningen var sedlarna förfalskningar och inte särskilt bra sådana. Det var i princip bara kopior av sedlar.

Den senaste tiden har ett flertal liknande fall inträffat i bland annat Lund, Malmö och nu Helsingborg. Polisen uppmanar alla att vara uppmärksamma.

– Ta inte emot kontanter för Blocketvaror utomhus i dåligt ljus. Det går snabbt och man hinner inte se att sedlarna är falska förrän man kommit hem och ens ägodelar är borta, varnar Åsa Emanuelsson som är pressinformatör vid polisen i nordvästra Skåne.

– Det är betydligt säkrare att göra en Swishöverföring. Om man måste ta betalt i kontanter är det nödvändigt att syna sedlarna noga, poängerar Åsa Emanuelsson.

Händelsen är, liksom tidigare fall, anmälda som bedrägeri och penningförfalskning. Majoriteten av alla sedelförfalskningar i januari gjordes i Skåne.

Publicerad 11 February 2019 14:50