Nya kombon dumplings och dokumentärer är ett faktum när filmföreningen tillfälligt flyttar in på Beijing 8.

Nya kombon dumplings och dokumentärer är ett faktum när filmföreningen tillfälligt flyttar in på Beijing 8. Foto: Mostphotos samt Pressbild

Dumplings och dokumentärer blir nya kombon på Söder

Filmförening flyttar tillfälligt till asiatisk restaurang

HELSINGBORG.

Doc Lounge kommer göra tre nedslag med dokumentärfilmvisningar i Södergallerian i vår. Men filmerna kommer inte som man kanske skulle kunna tro att visas på Filmstaden, utan på en asiatisk restaurang.

Det är nämligen på restaurangen Beijing 8, som satsar hårt på dumplings, te och asiatiska rätter, som dokumentärfilmsföreningen kommer att göra nedslag under våren. Sammanlagt tre visningar kommer det att bli på Söder.

Premiär blir det den 6 mars.

– Söder ligger Doc Lounge Helsingborg varmt om hjärtat. Våra allra första visningar 2015 hade vi ett stenkast från Mäster Palms Plats. Det är en stadsdel som bubblar och är i en väldigt spännande utveckling, säger Anna Bynkenheim, projektledare för Doc Lounge Helsingborg, i en pressrelease.

– Söder är en stadsdel som andas kultur och det vill vi att den ska fortsätta att göra. För oss är det viktigt att hitta samarbeten som stärker och kompletterar, säger Alexandra Werder Hallonkvist, centrumledare för Söder i skrivelsen.

Anna Bynkenheim verkar att döma av pressmeddelandet se mycket fram emot den kanske inte helt vanliga kombinationen dokumentär och asiatiska degknyten.

– Vi har välkomnats med öppna armar och har äntligen en lokal där vi kan erbjuda våra gäster en perfekt plats för samtal, film, mingel och att Beijing8 dessutom serverar gudomliga dumplings och drycker gör inte saken sämre, säger hon.

I samband med premiärvisningen kommer mathaket dessutom att officiellt öppna Beijing8 Bar med drinkar inspirerade från Asien, meddelar restaurangchef Kristoffer Concha.

Publicerad 12 February 2019 14:36