Miko Walldén menar att en låt om manlig förkylning är klockren och förstår inte varför ingen gjort det tidigare.

Miko Walldén menar att en låt om manlig förkylning är klockren och förstår inte varför ingen gjort det tidigare. Foto: Joel Winqvist/arkiv samt Adobe Stock

Han släpper låt om manlig förkylning: "Folklig låt för all framtid"

Tydligt tema i Skånska Maffians nya singel

HELSINGBORG.

Har du haft en riktigt rälig förkylning? Om du lyssnar till Skånska Maffians nya singel så lär du får rikligt med sympati.

Det skånska bandet har nämligen släppt en ny singel. Den kastar ljus på ett mycket vardagligt, men inte desto mindre ansträngande, problem med manlig förkylning.

Efter att ha släppt singeln "Förkyld" är bandets sångare, helsingborgaren Miko Walldén, förvånad att ingen har gjort någon låt på det här temat förut.

– Det är verkligen ett aktuellt ämne som alla har missat. Till och med Magnus Uggla har missat detta, han har ju sjungit om allt möjligt annars...konstaterar en brydd Miko Walldén.

Den något annorlunda idén om att göra en låt på temat föddes när han kom i kontakt med Ola Hall som bar på idén om att göra en låt med titeln the Flue.

– När jag skulle hjälpa honom lite med låten och vi hamnade i studion så tänkte jag: "Varför inte göra denna lite annorlunda och med svensk text?" Det var riktigt kul. Vi började jobba ihop och till sist fick vi fram en svensk version, säger han.

Hur skulle du beskriva låten?

– Ganska glad, det är nästan varietécountrystuk på den. En glad och trevlig låt.

En låt om manliga förkylningar. Det skulle kunna bli rätt deppigt?

– Nej, jag tror att nästan alla snappar upp ironin i det hela och tycker att det är underhållande. Det är ett folkligt ämne. Jag räknar med att det här blir en folklig låt för all framtid. Överallt skojar man om det här med manligt och kvinnligt. Det finns faktiskt en stödgrupp på Facebook om manliga förkylningar.

Någonting säger mig att du är medlem där...

– Ja självklart, vad är det för fråga?

Hur har du det själv med hälsan just nu?

– Nu mår jag bra. Jag är faktiskt på Teneriffa och har flytt basiluskerna på hemmaplan. Jag har haft influensan två år på raken, fy fan så dålig man blir. Så nu har jag faktiskt vaccinerat mig mot den.

Hur funkar det som musiker att spela in låtar när man är förkyld?

– Faktiskt är det så, att om du lyssnar på vår skivkatalog... Så alla låga partier i registret väntar jag med att spela in tills jag blir förkyld. Det blir mycket bättre då.

Nästan så att du går och önskar att du ska dra på dig lite baciller då?

– Oh ja, som jag väntar på det!

Men det låter en aning svårjobbat. Kan ta tid att bli klar med ett album, tänker jag?

(Skratt) – Ja du får inte ha tidspress på dig. Därför är det så underbart att leva i friheten att musikbolag demokratiseras och ger dig tiden du behöver.

Publicerad 20 February 2019 10:14