Karaktären miss Höök-Fertig föddes hemma i garderoben.

Karaktären miss Höök-Fertig föddes hemma i garderoben. Foto: Gina Cinnamoni

Hennes knasiga karaktär visas på tv: "Definitivt ingen självinsikt"

Gina Cinnamoni är med i TV4:s Talang på fredag

HELSINGBORG.

Nu på fredag den 22 februari tävlar Gina Cinnamoni i TV4:s Talang med en knasig karaktär med noll självinsikt, som föddes hemma i garderoben.

Hon går upp på scen för att försöka övertyga juryn om att hon bör få chansen i stundande semifinal av programmet. Numret är inspelat i förväg och fram till fredag kväll då Talang sänds råder det absolut tystnadsplikt kring hur det gick.

– Men jag kan säga att jag hade väldigt kul, till och med scenfolket skrattade så de höll på att kissa på sig. Hur det än går så är jag fullkomligt nöjd, säger helsingborgaren.

Vad är det för karaktär du kliver upp på scenen med?

– Karaktären kallar jag för miss Höök-Fertig. Hon förmedlar känslor, både genom sig själv och genom att väcka känslor hos de som tittar. Jag brukar säga att hon har mindre livserfarenhet än en trollslända och definitivt ingen självinsikt. Det är lite tragikomiskt kan man säga. Och även om numret är humorbaserat så finns det ett djupare budskap bakom som speglar de rådande idealen i dagens samhälle, säger 35-åringen.

Hur föddes hon?

– Hon kom till när jag stod vid garderoben och provade kläder i garderoben. Jag hittade några roliga plagg som jag satte på mig och så gick jag ut till min man och skojade med en rolig röst. Testade karaktären på stan bara för att få se folks reaktioner. Min man fick filma. Sen skickade vi det till Dunkers inför gatuteaterfestivalen Passage och de tog med mig i programmet trots att jag inte hade någon erfarenhet. Så jag gick från garderoben, till Passage och till Talang. Det är stora kliv.

Foto: Gina Cinnamoni

Hur var det med nerverna på scen?

– Jag var faktiskt inte alls nervös innan jag skulle gå upp. Jag hade 38 graders feber innan jag skulle gå upp så jag fick verkligen samla kraft innan och köra det jag hade. Men jag var inte alls nervös för vad juryn skulle tycka. Vad jag känner och vad publiken känner är det viktigaste.

Det känns inte som någon ultimat uppladdning?

– Nej, jag fick ta två panodil innan. De ville jag skulle spela in ännu mer förhandsintervjuer och så men jag fick ligga i soffan backstage och vila upp mig fram till att jag skulle gå upp. För miss Höök-Fertig ska vara rolig och underhållande. Det blev många timmars väntan. Men jag gjorde allt jag hade planerat att göra i numret.

Publicerad 21 February 2019 11:39