Jan-Erik Johansson (till vänster) och Peter Siroky, förvaltare på Wihlborgs, på bild.

Jan-Erik Johansson (till vänster) och Peter Siroky, förvaltare på Wihlborgs, på bild. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Nytt staket utanför Knutpunkten: "Hoppas minimera störningarna"

Förbereder för större omgörning av resecentrumet

HELSINGBORG.

I detta nu avlägsnas träd från Kungstorget utanför Knutpunkten. I samma veva byggs staket på torget.

Detta gör man som ett led i förberedelserna för den andra etappen av omgörningen av Knutpunkten. En av flera förändringar som kommer att göras är att den stora fasaden med huvudentré ut mot torget ska genomgå en total make-over. Det blir glasfasad modell större med betydligt större insyn, mer ljus och en klart större entré än vad som finns i dag.

Det är för att förbereda för detta arbete som trädbortforslingen nu genomförs. Torget hägnas också in i form av ett staket.

– Det är för att det måste finnas plats för material och för de leveranser som måste komma till, förklarar Jan-Erik Johansson som är fastighetschef på Wihlborgs som äger och förvaltar Knutpunkten.

Trafiken med privatbilar och taxibilar som ska kunna stanna till utanför Knutpunkten ska kunna fungera som vanligt, berättar han.

Jan-Erik Johansson tror inte att det rådande arbetet kommer att störa trafiken nämnvärt eller riskerar ytterligare köbildning i trafiken.

– Arbetet sker parallellt så i vissa skeden kommer det kanske att märkas av men vi hoppas kunna minimera störningarna, säger han.

Arbetet kommer inte att ha någon direkt påverkan för resenärer och besökare, enligt Wihlborgs.

Arbetet med resecentrumets fasad väntas dra igång först i maj eller juni. Då stängs huvudentrén ner och en ny tillfällig entré kommer att öppnas upp mot Järnvägsgatan till.

Publicerad 21 February 2019 11:58