Sanna Nielsen tar med sin personliga Las Vegas-show ut på turné och besöker bland annat Kristianstad, Helsingborg och Malmö i höst.

Sanna Nielsen tar med sin personliga Las Vegas-show ut på turné och besöker bland annat Kristianstad, Helsingborg och Malmö i höst. Foto: Pontus Höök

Sanna Nielsens Vegas-show kommer till Helsingborg

"Jag svävar på moln, allt har gått så jäkla fort"

HELSINGBORG/KRISTIANSTAD

. Sanna Nielsens egen show på Hamburger Börs i Stockholm i vinter har varit en succé och frågor om en turné med showen har rullat in till Sanna sedan dess. I höst blir turnén verklighet och Sanna Nielsen kommer bland annat till Helsingborg i oktober.

– Jag svävar på moln, allt har gått så jäkla fort och jag vill inte att det ska ta slut och det bästa är ju att det faktiskt inte gör det då jag nu får fortsätta med showen även i höst när vi ger oss ut på turné, berättar Sanna Nielsen.

Hon erkänner dock att det var en något nervös Sanna Nielsen som stod inför premiären av sin alldeles egna show inför en publik full av kolleger och media, recensenter och kritiker.

– Jag var otroligt nervös. Detta är första gången jag gjort något såhär stort helt själv och nu också en show där allt kretsar runt mig och även om jag var nöjd med vad vi åstadkommit så vet man aldrig hur publiken reagerar. Så det var otroligt skönt med den responsen showen fick och jag är otroligt rörd över mottagandet och därför känns det också väldigt bra att låta folk runt om i Sverige få ta del av showen.

Att få ta med sig sin egen show ut på turné är enligt Sanna en dröm som inte bara bjuder på musik, allvar och humor utan också en högst personlig beskrivning av sig själv.

Det känns riktigt spännande allting och jag älskar verkligen det vi gör på scen

– Ja, jag har fått gräva i vem jag är och hittade en mängd berättelser som är anledningen till vem jag är idag. Folk har haft en speciell bild av mig och jag tror att denna bild har suddats ut efter att man sett showen, vilket också har varit meningen. Jag vet att många skåningar har varit uppe i Stockholm och tittat på showen vilket varit väldigt roligt men nu kommer jag till dem och det känns fantastiskt kul att få komma hem och stå på scen, vilket inte händer så ofta. Dessutom innehåller showen en hel del humorinslag om mitt liv där de som bor i trakten också kommer att känna igen sig. I humorinslaget, Sanna från Bromölla, finns det en hel del igenkänningsfaktor absolut.

Enligt Sanna Nielsen har den Las Vegasinspirerade showen ”Mitt Sanna jag" också inneburit en ny era i karriären.

– Det känns riktigt spännande, allting och jag älskar verkligen det vi gör på scen och jag vill gärna göra mer sådant här i framtiden. Jag har redan börjat blicka lite framåt på nästa show men jag har ingen brådska. Först är fokuset här, säger Sanna Nielsen.

Så nu ska hela Sverige få uppleva Sannas hemliga sidor, när en av vårens mest kritikerrosade shower lämnar Stockholm och beger sig ut på turné.

Först väntar dock ännu en sommar med Allsång på Skansen för Sanna Nielsen.

– Ja, allsången, kräver också sin förberedelse, det är fjärde sommaren jag gör det här och det är verkligen världens bästa sommarjobb. Jag är supertacksam för att jag får det här förtroendet ännu en gång.

Skånska datum för showen:

14/9 Kristianstad, Arenan

5/10 Helsingborg, Arenan

26/10 Malmö, Arenan

Publicerad 19 April 2019 00:00