34-åringen högg mot kvinnan med en kökskniv.

34-åringen högg mot kvinnan med en kökskniv. Foto: polisen

Ex-man bröt sig in – slog, sparkade och stampade på kvinna

Höll i kökskniv när han hotade att döda henne

HELSINGBORG.

En kvinna gick hem till en kompis efter jobbet eftersom hennes ex-man dykt upp under en rökpaus och varit hotfull . Men mannen bröt sig in i lägenheten och misshandlade henne mycket grovt genom att knäa, sparka och stampa på henne.

Av
Felix Alnemark

Det var den 5 april som mannen sparkade sönder ytterdörren till en lägenhet på Drottninghög. När han tagit sig in i bostaden slog han kvinnan i ansiktet så att hon bröt näsan och drog henne i håret.

Därefter knäade han henne mot revbenen, sparkade henne och stampade på henne. Brottet bedöms som grovt eftersom 34-åringen visade särskild hänsynslöshet genom att slå, sparka och stampa på kvinnan när hon hamnat på golvet.

Han har också riktat en kniv mot kvinnan och gjort huggande rörelser och sagt att han ska döda henne om hon inte följer med honom.

Nu åtalas mannen för bland annat grov misshandel, hemfridsbrott, två fall av grovt olaga hot och skadegörelse. Mannen och kvinnas förhållande tog slut för cirka två år sedan. Den misstänkte 34-årige mannen har suttit häktad sedan 12 april.

Publicerad 10 May 2019 06:00